Koosteita vaalikonevastauksistani osa1

Blogisarjassani käydään kevään mittaan läpi parhaita paloja viime syksyn vaalikonevastauksistani. Ensimmäisenä on vuorossa Hs.fi -vaalikone.

Kysymyksen perässä on oma vastausvaihtoehtoni ja perusteluni.

——————————————————————–

1. Kuntaliitoskeskustelu on käynyt tämän hallituskauden aikana kuumana. Mikä olisi helsinkiläisen kannalta paras vaihtoehto?

Vastaus: Ei mikään. Helsingin pitää säilyä itsenäisenä.

Perustelu: Itsenäinen, avoin ja demokraattinen Helsinki on yksi vaaliteemoistani. Suurten yksiköiden yhdistämisen vaarana on hallinnon paisuminen , jota ei voi pitää toivottavana kehityssuuntana. Tässäkin kysymyksessä tulisi pitää mielessä kuntalaisen etu, joka on käsitykseni mukaan tärkeämpi kuin hyvä veli -verkoston tuottaman virkamiehistön etu.
——————————————————————–

3.  Helsinki nosti vuodeksi 2011 kuntaveronsa 18,5 prosenttiin. Kaupungin taloustilanne oli kuitenkin viime vuonna odotettua parempi ja tulos 280 miljoonaa ylijäämäinen. Mitä kaupungin pitäisi ensisijaisesti tehdä?

Vastaus: Käyttää ylijäämä koulujen peruskorjausten kaltaisiin investointeihin.

Perustelu: Peruspalveluista ei tulisi tinkiä. Verojen korotus johtaa tietyllä aikajaksolla investointien vähenemiseen ja sitä kautta vaarantaa suotuisan kuntatalouden kehityksen. Tämä seikka tulisi pitää mielessä sekä kunta- että valtiosektorin päätöksenteossa.
——————————————————————–

Koosteita vaalikonevastauksistani osa1

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Helsinki, kuntavaalit 2012 Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.