Teollisuuspoliittinen kannanotto

Olen aiemmissa kirjoituksissani tuonut esiin huoleni osaamisen rapauttamisesta ja ylipäänsä nykyhallituksen toimista mm. parantaa työllisyyttä, kilpailukykyä, energiaomavaraisuutta jne. Pertti Voutilaisen (HS 30.8.2014) mielipideosaston kirjoitus ”Teollisuuspolitiikka on tienhaarassa” -kirjoitus on täyttä asiaa.

Voutilainen esittää kirjoituksessaan mm. ristiriidan kevään 2013 lupausten ja nyt syksyn budjettiriihen päätösten välillä. Tästä hyvänä esimerkkinä mm. kaivosteollisuuden sähköveron nosto.

Vaikuttaa siis siltä, että nykyhallituksen tarkoituskaan ei ole tehdä korjausliikettä parempaan suuntaan.
Samassa kirjoituksessa Voutilainen myös esittää, että talouden pohjaa rapauttamalla ei uutta vientiä ja tuotantoa voida kehittää. Hän myös tuo esiin tärkeän seikan: teollisuuspolitiikassa pitkäjänteisyys on tärkeää.

Rakenteita pitää uudistaa, mutta perustaa ei saa murentaa

Olen täysin samaa mieltä. Tämän edellä esitetyn voi myös laajentaa energiapolitiikkaan. Energiaomavaraisuuden lisääminen ja pitkäjänteinen, johdonmukainen energiapolitiikka tuo tulosta ei viherhömppä, joka ennen pitkää johtaa maamme vararikon partaalle.

Sinä päätät!

Malminkartanossa 30.8.2014

Marko Ekqvist

 

 

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 397
Tänään: 5
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 74542

Tietoja ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsen. PerusÄijät ry, sihteeri ja taloudenhoitaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking
Kategoria(t): eduskuntavaalit2015, energiapolitiikka, teollisuuspolitiikka, vaalit 2015 Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.