Demokratia voittaa aina

Puoluekokouksessa Jyväskylässä 10.-11.6.2017 valittiin suorana jäsenvaalina puolueen uudeksi puheenjohtajaksi Jussi Halla-aho ja varapuheenjohtajistoon Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen sekä Juho Eerola. Puoluesihteerinä jatkaa Riikka Slunga-Poutsalo.

Allekirjoittanut valittiin puoluevaltuuston edustajaksi Helsingistä yhdessä Mari Rantasen ja Pia Kopran kanssa.

Demokraattisesti valittu johto ei tosin kaikille tahoille sopinutkaan ja kuten lehdistä olette saaneet lukea on asiaan sotkeutunut jo viikkoja ennen puoluekokousta hallituspuolueista kokoomuksen ja keskustan edustajatkin. Oudolta vähän kuulostaa, että muut puolueet määrittäisivät tai käsikirjoittaisivat toimintaamme esim. henkilövalintoihin liittyen.

Ontot ovat perustelut, mikäli hallitusohjelman kirjauksista ei tarvitsekaan välittää. Erityisesti, kun pyyntönä on ollut vain pitäytyminen hallitusohjelmassa, ei sen enempää. Mitä onkaan tässä parin vuoden aikana tapahtunut, että hallitusohjelman alkuperäiset kirjaukset eivät enää pädekään? Ei varmaankaan mitään sellaista, joka olisi oikeuttanut tämänkaltaiseen manööveriin.

Persona non grata -ilmiö

Syrjivä asenne, sanat joilla ei ole merkitystä ja arvokeskusteluun viittaukset ovat tulleet tutuksi ministeritroikan lehdistötilaisuuksista. Ompa asiaan ottanut kantaa monet muutkin sellaiset tahot, joille asia ei suoranaisesti kuulu tai aivan ilmiselvästi vaikutelmani on, että pyynnöstä ovat osallistuneet tähän näytelmään. Aidon repliikin kyllä tunnistaa. Demokratiaa ja siihen liittyvää toimintamallia ei voi ”rukata”.

Arvot

Ohjelmatyö ja niiden vaikuttimena olevat käsitykseni ihmisyydestä ja arvoista ja joiden eteen olen itsekin tehnyt lukemattomia tunteja töitä ei pyyhitä pois yhden puoluekokousviikonlopun aikana. Tämä on sellainen asia, jonka johdosta olen tehnyt, teen ja tulen tekemään töitä vastedeskin. Puolimiljoonaa ihmistä on äänestänyt perussuomalaisia viime eduskuntavaaleissa. Näinkö nämä meitä äänestäneet leimataan rasisteiksi ja ääri-ilmiöiden edustajiksi? Heppoisia ovat perustelut. Ajamani asiat puolustavat edelleenkin vähäosaisia, omaishoitajia, lapsiperheitä, eläkeläisiä, työttömiä ja kaikkia niitä, joiden ääni ei enää kanna. Hallituksen tulisikin mielestäni keskittyä poliittisen syrjinnän sijaan esimerkiksi ylisukupolvisen huono-osaisuuden ennaltaehkäisyyn.

Seuraavissa vaaleissa sitten nähdään, mitä mieltä kansalaiset olivat tästä näytelmästä.

Malminkartanossa 21.6.2017

Marko Ekqvist

 

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 3943
Tänään: 7
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 415952

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): hallituskriisi, maakuntavaalit, puheenjohtajisto, vastuunkanto Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.